Mijn drijfveren als therapeut/coach

Op 12-jarige leeftijd heb ik mijn moeder verloren aan borstkanker. Op dat moment veranderde mijn leven sterk. Deze ingrijpende verlieservaring heeft me in belangrijke mate gevormd tot de persoon die ik nu ben. De moeilijke periode na het overlijden van mijn moeder heeft me tot zoeken aangezet: hoe ga je om met groot verdriet en eenzaamheid, hoe zorg je dat je doorgaat terwijl je eigenlijk zou willen stilstaan.

Mijn zoektocht leidde me naar veel verschillende therapievormen en coachingsmethodieken. Ik ben nieuwsgierig van aard en heb daardoor ook veel verschillende opleidingen gedaan op het snijvlak van therapie en coaching. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. 

Wat ik wil uitdragen

De mens heeft veel innerlijke hulpbronnen die je door moeilijke tijden heen kunnen slepen. We maken er alleen veel te weinig gebruik van, omdat we de ratio, het bewuste, meestal boven het gevoel plaatsen. Wat we denken geloven we klakkeloos. Wanneer dat positieve of reële gedachten zouden zijn, zou dat niet zo erg zijn. Echter, we zijn nogal geneigd niet zo positief over onszelf, de ander of situaties te denken en voordat we het weten zitten we in een negatieve spiraal. 

Het onbewuste is een bron van ongekende mogelijkheden. In mijn therapie, training & coaching laat ik mensen op verschillende manieren hiermee kennismaken. De positieve effecten op lichaam en geest zijn talrijk. 

Albert Einstein zei: "Logica brengt ons van A naar B, verbeelding brengt ons overal". Wanneer wij ons denken en onze verbeeldingskracht positief inzetten heeft dat ons veel (gezondheids-)voordelen te bieden. De wetenschap van de Mind Body Medicine heeft dan ook mijn grote belangstelling.