Meditatie: eenvoudig te leren

Ook ik wil, net als Nina, meditatie graag naar de mensen toe brengen. Het heeft zoveel voordelen voor je gezondheid, dat het in onze cultuur zou moeten worden opgenomen. Je denkt waarschijnlijk direct aan het zitten in lotus houding op een meditatiekussen en dat dan een paar uur achterelkaar. Dat is zeker een mogelijkheid voor de gevorderden onder ons, maar je kunt ook mediteren op een stoel en voor kortere tijd. Minimaal 20 minuten per dag brengt al enorme voordelen met zich mee. Iedereen kan het en je hoeft er niet in te geloven. Het is gewoon een vaardigheid die je leert.

Meditatie: vele gezondheidsvoordelen!

Als je leert mediteren zal je al snel merken dat het je vele gezondheidsvoordelen oplevert. Je begint beter te presteren en je lijdt minder onder gevoelens die maar bijzaak zijn. Je voelt je vitaler, beter uitgerust en minder snel moe.

Omgevingsgeluiden storen je minder. Je kunt je aandacht veel beter erbij houden, zonder daar extra moeite voor te moeten doen. Je geest wordt scherper en creatiever.

Het lijkt wonderbaarlijk dat 20 tot 30 minuten "zitten" per dag tot deze resultaten kan leiden. Toch kunnen velen je uit eigen ervaring vertellen dat het zo is.

Mediteren werkt bijna verslavend wanneer je je eenmaal hebt aangewend om elke dag die tijd aan jezelf te gunnen. 

Aanmelden

Als je wilt leren mediteren of je mediteert al regelmatig, maar wilt dat ook graag samen met een groep doen, meld je dan aan.

Ik ontmoet je graag.