Wie ben ik

Mijn naam is Ina Mennega en ik ben psychodynamisch therapeut, hypnotherapeut, NLP-trainer, Mindfulness trainer & (provocatief) coach.

Als loopbaanadviseur/trainer heb ik jarenlang mensen gecoacht in zowel het bedrijfsleven als de gezondheidszorg.

Na de 4-jarige beroepsopleiding tot psychodynamisch therapeut en hypnotherapeut ben ik in januari 2004 mijn praktijk in Apeldoorn gestart.

Naast therapeut in mijn eigen praktijk was ik van 2008 t/m 2015 werkzaam als senior trainer/coach voor de Basis in Doorn. In deze functie gaf ik coaching & training aan medewerkers (en partners) uit de wereld van defensie, brandweer, politie, ambulance en openbaar vervoer.

Ik vind het belangrijk de humor te blijven zien in de chaos die het leven soms kan zijn. Bij mijn cliënten zet ik het bewust in om de hersenen te leren anders met de klachten om te gaan. Je zou het een provocatieve manier van coachen kunnen noemen, maar voor mij is het ook een manier van in het leven staan.

In de video op deze pagina vertelt dr. Richard Bandler, bedenker NLP, over het belang van humor voor het programmeren van je brein.

Om te ontspannen ga ik regelmatig wandelen en sporten in de mooie natuur van de Veluwe. Wandelcoaching, een walk-and-talk sessie in de omgeving van Apeldoorn, is dan ook één van de mogelijkheden binnen mijn praktijk.

Ook mediteer ik om mijn hoofd "leeg" te maken. Een heldere geest, ontdaan van ballast, beïnvloedt op een positieve manier je functioneren. Het helpt me om de dag goed te beginnen en om de dag fijn af te sluiten. Deze site, Bevrijd van Stress, heb ik aan dit onderwerp, het voorkomen en reduceren van stress, gewijd.