25-02-16 Doe wat je gelukkig maakt

Gisteravond prachtige uitzending gezien van Jinek, onderwerp: doe wat je gelukkig maakt.

Pleidooi van "Koor geen gehoor" (ha ha ha, geweldige naam): lekker zingen, omdat je er zin in hebt en niet omdat je het kunt. Sterker nog, je bakt er niks van, maar een lol dat je hebt!

En...yoga beoefenen, al jáááááren met je stijve, niet meer al te jonge lijf en dan de halve les in “child pose” liggen, omdat je de oefeningen totaal niet trekt. Prachtig pleidooi van Angela Groothuizen, om te doen wat je in je hart gelukkig maakt en lak te hebben aan wat hoort of niet hoort. Jezelf ook vooral niet te serieus te nemen!

Ik heb genoten, een uitzending naar mijn hart. Wij, volwassenen, zijn doorgaans veel te veel bezig met wat van ons verwacht wordt, of wat wij dénken dat er van ons verwacht wordt. Voortdurend bewust zijn van: “hoort het wel, wat ik doe?”, “past het wel bij hoe ik mij naar de buitenwereld presenteer?”

Van harte onderschrijf ik het betoog van "Koor geen gehoor" en Angela Groothuizen. Het zou de gezondheidszorg ook heel veel kosten besparen als we ons meer zouden gedragen naar wat ons gevoel en ons hart ons aan "gekkigheden" ingeeft.

Hoe blijer wij ons voelen, hoe gezonder wij doorgaans zijn!

Doe wat je gelukkig maakt!

PS:

Ikigai, heet het in het Japans, "het zout van het leven", ook wel je levensdoel. Kijk voor de voorstelling van Angela hierover op http://www.theaterspeelhuis.nl/voorstellingen/ikigai