Mindfulness: bevrijd van stress, Mindful!

Helaas zijn we vaak maar al te bekend met het eerste, dat ons hoofd "Mind full" is. Een vol hoofd na bijvoorbeeld een dag werken of na een dag intensief bezig zijn met huishouding en kinderen. Mindful, aandachtig bezig zijn in het moment, kennen we wat minder. Meestal zijn we of nog met verleden of al met de toekomst bezig en niet met het NU. Helemaal vandaag de dag waarin we door o.a. de Sociale Media ten alle tijde bereikbaar zijn voor anderen, wordt onze aandacht voortdurend afgeleid van het huidige moment.

Neem even een moment en overdenk het voor jezelf. Naar welke kant neig jij? Mind full of Mindful?

Mindfulness: begeleid je Monkey Mind naar rust

Gedachten springen in ons hoofd alle kanten op: monkey mind. Het lijkt alsof dat maar met ons gebeurt, alsof we daar totaal geen controle over hebben. Ons spreekwoord "van de hak op de tak" verwijst daar ook naar: zoals onze gedachten gaan zo spreken en doen we ook. Met mindfulness krijgen we hier meer inzicht in en vervolgens kunnen we onze gedachten met begrip en geduld begeleiden.  

Mindfulness: leren ontspannen

Steeds meer mensen ervaren stress in deze tijd van altijd on-line en bereikbaar zijn voor verzoeken. Opgejaagd voelen lijkt er tegenwoordig wel bij te horen. Dat geldt zelfs al voor onze (kleine) kinderen. Niet tot rust kunnen komen kan tot gezondheidsklachten leiden, doordat onze slaap eronder lijdt. Om lekker in ons vel te zitten, zowel psychisch als lichamelijk, is het dus van belang dat we goed kunnen ontspannen.

Steeds meer mensen hebben last van sombere stemming of depressiviteit. In de Mindfulness training leer je ook hier beter mee om te gaan. In de video op deze pagina vertel ik daar ook iets over. 

Mindfulness training: met aandacht in het NU zijn

Je leert je op alle fronten te ontspannen door stil te staan bij wat er zich aandient in je gedachten, in je gevoelens en in je lichaam. Het is het volledig erkennen en accepteren van wat er op het moment, NU,  bij je leeft. Dit klinkt heel eenvoudig, maar blijkt in de praktijk best lastig te zijn. Heel vaak willen we namelijk liever niet wat er is, maar liever dat wat er niet is.  

Mindfulness 2.0: nieuw aanbod n.a.v. reacties

Op 18 april jl. heb ik een video oproep gedaan om te polsen welke behoefte er bestond onder mijn kijkers. Naar aanleiding van de feedback heb ik mijn aanbod Mindfulness trainingen aangepast en de training heet nu Mindfulness 2.0